SAYFALAR

D... Balık / Akçaabat - TRABZON


Salaş, hatta baraka demeye bile bin şahit gereken, yanından geçseniz tavla oynayıp çay içmekten başka bir şeyin aklınıza gelmeyeceği ama lezzeti ile sadece benim değil tüm üstatların aklını alan bir Oburcan keşfi; D... Balık!



Mekandan içeri girdiğinizde bir sobavari fırın, üzerinde de çaydanlıklar ile bir tencere patates ile karşılaşıyorsunuz.. İçeride 5, balkonda ise 4 masada müşterilere servis yapılıyor ve hafta içi olmasına rağmen saat 20:00'a doğru tüm masalar doluyor..




Masaya kurulur kurulmaz kağıt seriliyor, üzerine bol ve taze malzemelerden oluşan lezzetli bir salata, kara lahana sarması, hamsi kuş, fırınlanmış patates, turşu ve tadımlık peynir servis ediliyor..



Sonrasında ise gerçek bir şov başlıyor..


Kimilerinin haklı olarak balık ile kaşarın birlikteliğini sorgulayacağı bir kaşarlı levrek buğulama servis ediyorlar ki, son bir kaç yılda aklımı bu kadar alan bir lezzet ile karşılaşmadığımı belirtmem gerekiyor.. Sarımsak ve domatesli sos ile zenginleştirilen bu balığı tepsisinden yemenin tadını anlatmama kelime dağarcığım yetmiyor..


Mısır ununa bulanarak kızartılan müthiş bir mezgit ile balık faslını kapatarak tatlılara geçiyoruz..


Lokma ve kabak tatlısından oluşan tatlı tabağı zaten sınırları zorlayan bir keyfe keyif katıyor..

Şubat ayında Trabzon'a tekrar giderek D... Balık'ı ziyaret etmek için şimdiden sabırsızlanıyorum..

Mekanı bir de Oburcan'dan okumak istiyorsanız (bu mekan için fotoğrafları çok daha kaliteli olduğu için bakmanızı şiddetle tavsiye ederim) linki aşağıda bulabilirsiniz;

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...