SAYFALAR

Cafe Nar / Rumelihisarı - İSTANBUL


İstanbul'da kahvaltı nerede yenir sorusuna cevap olarak yüzlerce mekan sayılabilir.. Bunlar arasında eleme yaparken boğaz manzarası olan, gürültüden uzak, servisi hızlı ve en önemlisi Migros'ta alışveriş yapıp evde yiyebileceğimiz lezzetlerden "farklı" olmasını göz önünde bulunduruyoruz.. Cafe Nar'ı instagram hesabımdaki yorumlar sayesinde duydum, iştahlandım ve ziyaret etmeye karar verdim.. Çok erken saatte vardığımız için istediğimiz masaya kurulduk ama saatler ilerledikçe kapıda sıra olmaya başladı.. Geldiğinizde mağdur olmamanız açısından erken varmanızı veya rezervasyon yaptırmanızı öneririm..


Bir çok mekanda köy yumurtası, kaliteli peynirler, taze domates, ev yapımı reçel gibi lezzetli ve sağlıklı alternatifler bulunabilir.. Cafe Nar'da ise "Alice Harikalar Diyarında" tadında kahvaltı tabakları mevcut.. Bunlar arasından benim tercihim "Yiğit'in Tabağı" oldu..



Orijinalinde beyaz peynir, kaşar, dil peyniri, tulum, sepet peynirleri, siyah ve yeşil zeytin, bal, reçel ve tereyağı, salam, domates, salatalık, california biberi söğüş ve mevsim meyveleri bulunan tabağın lite versiyonu olan 1/2 porsiyon olarak sipariş verdik ve hiç pişman olmadık.. İştah açıcı görünümünün yanı sıra kaliteli ve lezzetli peynirleri ile çok başarılı bir tercihti..


Keçi peynirlerini menemen'in içine doğru ittiğimizde erimesi ve ekmek ile aldığınızda verdiği lezzeti anlatmam olanaksız.. Mekanda damak tadınıza göre sadece peynirli değil pastırmalı, sucuklu, klasik ve karışık çeşitleri de var.. Ama ben keçi peynirli olanı şiddetle tavsiye ediyorum..


Kruvasan sipariş vermeyi de ihmal etmeyin, sıcacık, kat kat ama bir poğaça gibi hamur yığını değil, sizi rahatsız etmiyor, lezzetli ve yanında reçel ile mükemmel..



Son zamanlarda paylaşım yaptığım mekanların azalmasındaki sebep ziyaret ettiğim mekanlardaki hayal kırıklıklarıydı.. Ama Cafe Nar'ın masasından kalktığımda yediklerimizin verdiği haz, haftasonuna çok iyi bir başlangıç yapmamızı sağladı.. Cafe Nar, Polonezköy'deki Karcma Kriha ve Ankara'daki Kahvaltıcı Kadri ile birlikte en iyi kahvaltı mekanları sıralamamda ilk üçe yerleşti..


Adres: Yahya Kemal Cad. No.16/B Rumeli Hisarı, İstanbul

Tel: 0212 265 65 86

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...