SAYFALAR

Çanak / Acıbadem - İSTANBUL


Acıbadem civarında geçirdiğim üniversite yıllarımın sonlarına doğru 2004 yılında hizmet vermeye başlayan, sık sık ziyaret ettiğim bir mekandır Çanak.. Zaman içerisinde sadece kebap sunan bir mekandan yöresel yemekler ve tatlılar ile zengin bir menüye erişen Çanak'ın bir şubesi de Kozyatağı'nda bulunuyor..





Çeşit zenginliği bakımından hiç bir sorun yaşamayacağınız mekanda mezeler de yemekler de her damak tadına hitap ediyor.. Özenle hazırlanmış mezeler içerisinden sarımsaklı olanları sipariş verirken dikkat etmenizde fayda var çünkü elleri biraz bol, benden uyarması :)






Patlıcan salata da haydari de çok lezzetliydi, ama Antep Turşusu apayrı.. İştahınızı açıp ağzınızı sulandıran bir tat..


Yanında bol sarımsaklı yoğurt ile pazı sarması yiyecekseniz Haydari söylemenize gerek yok :) Şaka bir yana yaprakları da malzemesi de çok lezzetli.. Fotoğraf lezzetini yansıtamıyor, bunun için kusuruma bakmayın..


Kuzu şiş'ten hazırlanmış ezmeli kebap uzun zamandır aradığım bir tattı.. Domatesli her şeyi çok seven biri olarak kaliteli yumuşacık kuzu eti ile altındaki ezmeyi çok beğendim.. Ezmesi biraz daha az sulu olabilirdi..



Çanak'taki tatlı çeşitlerini gördüğünüzde yemek faslını hemen geçip direkt olarak tatlıları götürmek isteyebilirsiniz..



En önemli silahı, şişman kadını sona sakladım; Çanak'ın katmer'i.. Bir çok kişi kebap vs. yemese bile sadece katmer için buraya geliyor ve kesinlikle buna değiyor.. Yine de eşimin yorumunu paylaşmadan edemeyeceğim; Çanak'ın katmeri çok iyi ama Sahan'ınki mükemmel..

Makul fiyatları ve lezzet çeşitliliği ile Çanak herkesin keyif alabileceği bir mekan..


http://www.canakkebap.com

Adres: Acıbadem Cad. No: 115 Kadıköy / İstanbul

Tel: (0216) 325 22 34

1 yorum:

  1. Birbirinden lezzetli yemekleri ile harika bir mekan.
    Sahibi Mustafa beyi tanımadan çıkmayın.İçtenliği ve Antep şivesiyle sizi ağırlar.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...