SAYFALAR

Ekspres İnegöl Köftecisi / Kadıköy - İSTANBUL

Kadıköy çarşısında bulunan lezzet durakları yazılarıma bir tane daha ekliyorum.. Evet, semtimi biraz kayırıyorum ama burada yazılmayı bekleyen o kadar çok başarılı mekan var ki; bir süre daha Kadıköy ile muhatap olacaksınız gibi gözüküyor :)


Ekspres İnegöl Köftecisi’nin hikayesi Bulgar göçmeni Ali Bey’in 1930 yılında ailesi ile birlikte Bursa’ya taşınması ile başlıyor.. Mesleği işin erbaplarından öğrenen Ali Bey 1963 yılında kendi köftecisini Ankara’da açtıktan kısa süre sonra üne kavuşuyor ve daha sonra İstanbul şubelerini hizmete alarak 90’lı yılların başında lezzetleriyle buluşmamı sağlıyorlar :)


Masaları her daim dolu olan Ekspres İnegöl Köftecisi gerçekten ekspres bir servis ile hizmet veriyor, bu sayede müşteri sirkülasyonu da en üst düzeyde oluyor.. Dışarıdan ufak gözüken mekanda yeterince masa olduğu için biraz önce bahsettiğim hızlı servis ile yer bulma sıkıntısı çok çekmiyorsunuz..




Gelelim asıl meseleye; köfte, piyaz ve patates kızartması.. İnegöl köftesi konusunda İstanbul’da daha iyisi yok desem yeteri kadar açık olurum sanırım :) Lezzetli, dana döşünden hazırlanmış ve soğan ile süslenmiş köftenin yanındaki “gerçek” patates kızartması da işin kaymağı oluyor.. Ekspres İnegöl Köftecisi diğer mekanlardaki gibi hazır, dondurulmuş, içi olmayan kızarmış sarı şeylerden sunmuyor, gerçek patatesi soyarak kızartıyor ve bir şeyler tadabilmek için ne ketçap ne mayonez ihtiyacı duymuyorsunuz.. Mekandaki tek zayıf notu piyazlarına veriyorum ama o da nazar boncuğu olsun..



Ekspres İnegöl Köftecisi her övgüyü sonuna kadar hak eden, 20 yıldır gerçekleştirdiğim ziyaretlerimde kalitesinden ödün vermeyen, benim gibi köftehorlar için vazgeçilmez bir lezzet durağı..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...