SAYFALAR

Yıldız Beyi Aspava / Esat - ANKARA

Ankara Esat'ta herkesin kendi favori "Aspava"sı var :)) Benim vazgeçilmezim 10 yıldan uzun süredir "Yıldız Beyi Aspava".. Bu mekanın diğerlerinden hem lokasyon, hem de lezzet olarak benim için çok farklı bir yeri var.. Son Ankara ziyaretimde vakit ayırıp özlediğim lezzet aynen duruyor mu diye bir kontrol edeyim dedim..


Maalesef bir toplantı öncesi yiyeceğim için favorim olan "soslu, soğanlı" siparişini veremedim, bu seferlik sadece "soslu" oldu.. Siparişim servis edilmeden önce soslu patates, salata ve cacık geldi ve ziyafete başladım..


Salata görüntü olarak güzeldi, lezzeti ise normal, ama soslu döner dürüm'ün yanında çok iyi gitti..


Soslu patates ise özlediğim lezzetlerden bir diğeriydi, patatesi yumuşatsa da kattığı lezzete değer..



"Aspava"cıların hepsinin bir diğer ortak özelliği de cacıkları.. Masaya buz gibi servis edilir, normalden sulu, az taneli olur ve yediğimiz dürümün yanında müthiş olur :)) Burada ayran, kola işine sakın girmeyin..!


Gelelim sanata; soslu (ve müsait bir zamanda soğanlı) döner dürüm.. İstanbul'da yaşadığım için en çok özlediğim, hatta çeşitli dönercilerde dürüm arasına iskender hazırlarken kullandıkları domates sosunu döktürerek ulaşmaya çalıştığım ve hepsi başarısız olan lezzet.. Tatmayan bilemez, hatta insanlar gerçekten dürüm dönerden farkı yok diye düşünebilir ama farklı, lezzetli et döner ile doğru kıvamda hazırlanmış sosları ile soğan gerçekten birbirlerini tamamlıyor..


Daha önce Ankara Esat'tan Devrez Dürüm Evini "Aspava"cılar arasında farklı bir mekan olarak yazmıştım, Yıldız Beyi'de aynı şekilde diğerlerinden ayrı..

Bu arada Ankaralılar bilir ama bu yazıyı okuyup merak eden diğerleri için "Aspava"yı açmam gerekiyor;

"Allah Sıhhat Para Afiyet Versin Amin"

Bu kadar basit :))

TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 18 TL @ Ocak 2012 )
Soslu Soğanlı (1,5 porsiyon)
Cacık

Adres: Reşit Galip Caddesi No:14/D GOP / ANKARA

Tel: 0312 436 20 21

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...