SAYFALAR

Çömlek / Çamlıca - İSTANBUL


Kuru fasulye denince benim aklıma ilk gelen mekan; Çömlek.. Bir gün iş çıkışı sizler için tekrar ziyaret ettim ve gerçek bir kuru fasulye sever olarak bir güzel ziyafet çektim..



Yaylada organik tarımla yetiştirilmiş fasulyeleri, taş fırınlarında özel çömlekler içerisinde pişiren Çömlek, eski salaş dükkanlarından sonra taşındıkları yeni mekanlarında da aynı kaliteyi devam ettiriyorlar.. Bu mekanlarında Ankara Atakule'deki gibi döner salonları bulunuyor :)) Bu sayede o salonda oturan her müşteri İstanbul'un Anadolu yakasını yemeklerini yerken görebiliyor, ancak başınızı döndürebiliyor, benden söylemesi..


Kuru fasulye servis edildiğinde porsiyon olarak gözünüzü doyurmuyor, ama yemeye başladıkça, o ağızda dağılan fasulyenin lezzeti, tereyağlı pilav, yoğurt ve turşu ile zenginleştirince tam bir ziyafet çekiyorsunuz..


Sadece spesiyalleri olan kuru fasulyeleri değil, yanında sundukları tereyağlı pilav, yoğurt, turşu, sonrasında servis ettikleri tatlıları, özellikle de künefeleri de fazlasıyla kaliteli..





Kuru fasulye sevenler için bir çok farklı favori mekan var ama benim vazgeçilmezim kesinlikle Çömlek..

TAVSİYE EDİLEN MENÜ ( Kişi Başı ~ 25 TL @ Ocak 2012 )
Kuru Fasulye
Pilav
Turşu
Yoğurt
Künefe

Adres: Turistik Caddesi No:28 B.Çamlıca / Üsküdar - İSTANBUL

Tel: 0216 316 29 53

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...