SAYFALAR

Halil'in Yeri / Akyaka - MUĞLA

Türkiye'nin belkide en güzel yeri olan Akyaka'da, şişko siyasetçi ve komutanların yıllar önce keşfettiği (Turgut Özal, Ali Babacan, Hilmi Özkök, Yaşar Büyükanıt vs.) ama benim bu sene ziyaret etme imkanı bulduğum Halil'in Yeri, doğası ve salaş görünümü ile mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir restaurant.. Bir tarafta su kaynağı öbür tarafta dere, sazlıklar ve içlerinde gördüğünüz yılan balıkları, ördekler vs. gerçekten çok hoş bir ortam yaratıyor..


Mekanın dış görünümüne ait fotoğrafları web sitelerinden aldığım için kusuruma bakmayın, o günlerde böyle bir blog hazırlamayı düşünmüyordum, meze veya yemek fotoğrafı da yok elimde, ama gittiğimi kanıtlamak için aşağıdaki fotoğrafları koydum, benden şüphe etmeyin yani gitmeden sallıyo diye :)



Artık yemeklerden bahsedelim; başlangıç olarak sipariş verdiğimiz haydari, ahtapot ve yengeç salataları ortalamanın üstündeydi, özellikle ahtapot ve yengeç etlerinin lezzeti mükemmel olsada salatalardaki yağ - karabiber oranları çok fazlaydı ve beni çok rahatsız etti, iyice süzerek yemenizde fayda var..


Bol yağlı mezelerin üstüne ara sıcak olarak karides ve kalamar'ı duble porsiyon söyledik ve kendimize balık yollarını kapattık :) Tavsiyem her meze ve ara sıcaktan 1 porsiyon söylemeniz yönünde, yoksa balık yerken zorlanabilirsiniz..

Daha önce ziyaret edenlerden aldığım tavsiye ve şef ile görüşmem sonrasında makul fiyatlı balıklardan Çipura, açılmak istiyorsanız da Lagos yemenizi tavsiye ederim..


Sonuç olarak lezzetli bir balık sofrası için Halil'in Yeri doğru tercih, ancak mekanın salaş görünümüne aldanıp fiyatların uygun olduğunu düşünmeyin, boğazadaki en pahalı restaurant'larla aynı fiyatlarla karşılaşacağınızı bilerek gitmenizde fayda var.. Kısacası biz yandık, siz de yanmayın..!


TAVSİYE EDİLEN MENÜ (Kişi başı ~ 100 TL @ Temmuz 2011)

Haydari
Ahtapot Salatası veya Yengeç Salatası
Karides veya Kalamar
Mevsim Salata
Çipura (Biz yiyemesekte)
Sıcak Helva
Rakı


İnişdibi Caddesi No:48 Akyaka - MUĞLA
Tel: 0252 243 51 73

1 yorum:

  1. Yer ne kadar guzelse servis bir o kadar kotu. Lakayit garsonlar var. Her seyi tekrar tekrar soylemeniz gerek. Gidin de gorun.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...